Cart:

0
Cosul dvs este gol

0

Culoarea chihlimbarului variază de la o “piatră” la alta şi este influenţată în principal de mediul, solul, apa şi răşină. Schimbările climatice, reactiile chimice şi reziduurile prinse în răşină au influenţat deasemenea paleta de culori a chihlimbarului
Până în momentul de faţă se cunosc în jur de 250 de nuanţe şi 7 culori principale ale chihlimbarului. Culorile variază de la alb, galben, maro până la roşu; chihlimbarul albastru şi verde este foarte rar.
Culoarea chihlimbarului poate fi modificată prin încălzirea pietrei pentru a obţine nuanţa dorită.

Chihlimbar galben culoarea cea mai comună, în jur de 70% din chihlimbarul extras este de culoare galbenă cu nuanţe de maro. Nuanţa deschisă sau închisă este dată de numarul bulelor (peste 1milion) de gaz din interiorul pietrei. 

 

Din chihlimbarul galben în urma evaporării bulelor s-a format chihlimbarul alb. 

Chihlimbarul verde S-a format în mare pe tipul de sol numit generic “pamântul albastru” culoarea verde provenind de la mineralul Glauconit care se găseşte numai în mediul salin. Este rar şi reprezintă 2% din chihlimbarul extras.

Este o culoare foarte rară, reprezintă aprox 2-3% din chihlimbarul extras. În cele mai multe cazuri această culoare este obţinutăde bijutieri artificial, prin încălzirea chihlimbarului galben.
Este extrem de rar, reprezintă 0.2% din chihlimbarul extras şi s-a format în momentul în care răşina a intrat în contact cu Pirita sub nivelul solului.
Reprezintă aproximativ 15 % din chihlimbarul extras, culoarea provine de la amestecul cu pământ şi plante din acest motiv chihlimbarul negru nu este100% fosilizat.
Copyright © 2016lantisoaredebebelusi.ro. Toate drepturile rezervate