Chihlimbar proprietăți terapeutice noi in 2024

Publicat pe
Chihlimbar

Chihlimbar proprietăți terapeutice

Chihlimbarul nu este un concept nou sau vre-o descoperire miraculoasă a ultimilor ani. Proprietatile terapeutice ale chihlimbarului sunt cunoscute si au fost folosite inca din antichitate, dar au devenit populare in ultimele două decenii odată cu dezvoltarea tehnologiei informației și a internetului.

Inclusiv în România în zona Carpaților de Curbură unde există depozite de chihlimbar, oamenii locului cunosc foarte bine  “ambra” si aplicațiile terapeutice ale acestei pietre magice.

Medicina tradițională a fost încă de la începuturile umanității cea naturală, întrucât nu existau produse chimice sau farmaceutice în acele vremuri. Acum, lumea noastră e plină de rețete medicale, ce nu au niciun fel de valoare naturală.

Din cauza aceasta, majoritatea încearcă să se trateze din nou cu produse naturale pentru a proteja planeta și a își proteja sănătatea. Unul dintre aceste produse este chihlimbarul baltic, ce se folosește de milioane de ani ca remediu natural.

Cercetarea științifică a demonstrat proprietățile terapeutice ale chihlimbarului. Ajută la: calmarea durerilor de cap și de gât, la decongestionare pieptului. Ajuta la calmarea durerilor celor mici, atunci când încep sa le apară dinții. Controlează durerile reumatice și artritice, si incomfortul resimțit de persoanele de peste 50 de ani în mușchi și încheieturi. Mai mult, este un remediu împotriva anxietății, ce elimina oboseala si oferă încredere de sine.

  • Întărirea sistemului imunitar
  • Facilitarea somnului și odihnei profunde
  • Reducerea durerilor și disconfortului din organism
  • Calmarea sistemului nervos
  • Îmbunătățirea unor funcții vitale în organism: funcționarea mai eficientă a organelor vitale: inimă, ficat, rinichi și a funcției digestive

 

Chihlimbar - proprietati terapeutice

În multe părți ale lumii, în special în Europa, folosirea chihlimbarului drept remediu natural este o tradiție transmisă în familii de generații întregi, iar bijuteriile din chihlimbar reprezintă comori de familie. Pentru a beneficia de efectele chihlimbarului, acesta trebuie sa fie în contact cu pielea pentru a elimina uleiurile estențiale vindecătoare. Chihlimbarul baltic conține un ingredient unic numit acid succinic, care se găsește într-un procent de 3-8% doar în chihlimbarul baltic.

 

Aparent foarte multă lume asociază chihlimbarul cu o simplă bijuterie dar în realitate chihlimbarul în funcție de credința și cunoștințele fiecaruia poate fi un remediu natural pentru corp, minte și suflet.

Chihlimbar propriețăți de vindecare fizică a organismului

Din punct de vedere fizic, chihlimbarul reduce durerea, crește imunitatea și poate fi o solușie pentru oboseală și vibrații scăzute.

Bogat și cald chihlimbarul este  o piatră excelentă pentru cei care suferă de răceli, gripă, dureri de cap și afecțiuni respiratorii. Această bijuterie aurie este, de asemenea, un calmant eficient al durerii, ceea ce înseamnă că orice afecțiune cronică, o simplă durere de dinți sau artrită complexă pot fi calmate de lumina fină chihlimbarului.

Pentru cei care se simt lipsiți de putere, apatici sau căzuți într-o depresie, Chihlimbarul vă poate ajuta să treceți peste această stare. Stimulează metabolismul, crește nivelul de energie și chiar revitalizează țesuturile. Deoarece chihlimbarul este puternic în energia sa de reîmprospătare,vă poate revitaliza sistemele interne și chiar vă poate curăța sângele și vă poate detoxifia.

Chihlimbar propriețăți de vindecare mentală și emoțională

Reînnoirea și curățarea nu vindecă doar corpul, ci ajută și din punct de vedere emoțional. Chihlimbarul este un instrument excepțional pentru absorbția stărilor grele de spirit și a vibrațiilor proaste (stare de spirit grea = asemănătoare cu starea care prevestește ploaia).Îți curăță casa emoțională eliminând energia negativă și înlocuind-o cu pozitivitate, un sentiment de împuternicire și, de asemenea, o atitudine echilibrată și flexibilă.

Împuternicirea este esențială pentru bunăstarea noastră zilnică, deoarece aceasta se referă la orice, de la stima de sine și modul în care ne angajăm cu energia celor din jurul nostru. Chihlimbarul ne ajută să scoatem în evidență acea putere interioară care ne asigură că stabilim limite frumoase în moduri respectuoase.

Deoarece Chihlimbarul are și o calitate puternică de protecție, ne ține, de asemenea, feriți de situații și indivizi care ne-ar putea face rău, împreună cu liniștirea și vocea criticului nostru interior. Chihlimbarul salută răbdarea și înțelepciunea interioară. Este aici pentru a vă menține echilibrat, hrănit și cald, indiferent de situație.

Chihlimbar proprietăți metafizice

Strălucitor cu o calitate aurie, Chihlimbarul este ca o mână de ajutor care ajută la curățarea chakrei sacrale. Această bijuterie încântătoare se referă la echilibru, stabilitate și construirea înțelepciunii în casa voastră spirituală. Chihlimbarul încurajează autoexprimarea creativă și purificarea propriilor gânduri. Chakra sacră este centrul pasiunii și intimității noastre, este locul în care ne găsim sentimentul de bucurie și chiar conexiunea noastră spirituală cu ceilalți.

Când suntem blocați, ne putem simți goali în interior – s-ar putea să avem un libido scăzut sau dezechilibrat. Putem cădea cu ușurință în copleșire și putem trece rapid la frică și nesiguranță. Când este reglată fin și curge, chakra noastră sacră este o sursă sublimă de mișcare, energie, creativitate și senzualitate.

Chihlimbar propriețăți în funcție de zodie sau luna de naștere

Piatra de chihlimbar este numită piatra de naștere astrologică pentru cei născuți sub steagul Leului. Leii sunt plini de energie îndrăzneață, iar căldura aurie a leului și a pietrei de chihlimbar se potrivesc cu aceasta.

 

Așadar, Ce poate fi mai minunat decât o sursa naturală de sănătate purtată drept bijuterie cu stil?

 

Alege bijuteria preferată din colecția Lănțișoare de Bebeluși realizate handmade în atelierul nostru din Oradea iar noi ți le făurim cu drag!

Colectia: Bijuterii chihlimbar natural

Deoarece este o piatră atât de veche, Chihlimbarul a adunat destul de multe fabule folclorice de-a lungul anilor. De exemplu în Asia, a fost numit Sufletul Tigrului și este legat de energia curajului și a puterii. Nu există nicio îndoială că această piatră îți trezește spiritul. Pe această temă vă recomand articolul: Chihlimbar Baltic mit sau realitate?!

Chihlimbar proprietăți terapeutice a fost actualizat în august 2022. Actualizăm periodic articolele de pe site-ul Lanțișoare de Bebeluși pentru a vă oferi informații cât mai actualizate

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să-l distribuiți:

Whatsapp