Chihlimbar – proprietăți terapeutice

Publicat pe
chihlimbar

Bijuteriile din chihlimbar pentru bebeluși copii și adulți datorită proprietăți terapeutice a devenit popular în ultimul deceniu odată cu dezvoltarea tehnologiei informației și a internetului. Chihlimbarul nu este un concept nou sau vre-o descoperire miraculoasă a ultimilor ani. Inclusiv în România în zona Carpaților de Curbură unde există depozite de chihlimbar, batrănii locului cunosc „ambra” si aplicațiile terapeutice ale acestuia.

Aparent foarte multă lume asociază chihlimbarul cu o simplă bijuterie dar în realitate chihlimbarul în funcție de credința și cunoștințele fiecaruia poate fi un remediu natural pentru corp, minte și suflet.

Medicina tradițională a fost încă de la începuturile umanității cea naturală, întrucât nu existau produse chimice sau farmaceutice în acele vremuri. Acum, lumea noastră e plină de rețete medicale, ce nu au niciun fel de valoare naturală. Din cauza aceasta, lumea încearcă să se trateze din nou cu produse naturale pentru a proteja planeta și a își proteja sănătatea. Unul dintre aceste produse este chihlimbarul baltic, ce se folosește de milioane de ani ca remediu natural.

Cercetarea științifică i-a demonstrat proprietățile. Ajută la: calmarea durerilor de cap și de gât, la decongestionare pieptului. Ajuta la calmarea durerilor celor mici, atunci când încep sa le apară dinții. Controlează durerile reumatice și artritice, si incomfortul resimțit de persoanele de peste 50 de ani în mușchi și încheieturi. Mai mult, este un remediu împotriva anxietății, ce elimina oboseala si oferă încredere de sine.

  • Întărirea sistemului imunitar
  • Facilitarea somnului și odihnei profunde
  • Reducerea durerilor și disconfortului din organism
  • Calmarea sistemului nervos
  • Îmbunătățirea unor funcții vitale în organism: funcționarea mai eficientă a organelor vitale: inimă, ficat, rinichi și a funcției digestive

În multe părți ale lumii, în special în Europa, folosirea chihlimbarului drept remediu natural este o tradiție transmisă în familii de generații întregi, iar bijuteriile din chihlimbar reprezintă comori de familie. Pentru a beneficia de efectele chihlimbarului, acesta trebuie sa fie în contact cu pielea pentru a elimina uleiurile estențiale vindecătoare. Chihlimbarul baltic conține un ingredient unic numit acid succinic, care se găsește într-un procent de 3-8% doar ]n chihlimbarul baltic.

Ce poate fi mai minunat decât o sursa naturală de sănătate pe care o poți purta drept bijuterie cu stil?

Alege din aceste categorii de bijuterii din chihlimbar ceea ce îți dorești și noi ți le personalizăm cu drag!