Enter your keyword

Chihlimbarul Baltic…. mit sau realitate !?

Chihlimbarul Baltic…. mit sau realitate !?

Chihlimbarul Baltic…. mit sau realitate !?

De la începuturile vremii şi mai apoi de-a lungul timpului, oamenii au folosit recompensele naturii pentru medicina tradiţionala. În zilele noastre, ceea ce numim noi medicină alternativă este, de fapt, medicina de sprijin în multe părţi ale lumii. Cum din ce în ce mai mulţi oameni îşi îndreaptă atenţia către remediile naturale pentru amelioararea durerii, există un remediu ce prevalează şi care a trecut testul timpului – Chihlimbarul Baltic Natural.

Și pe bună dreptate! Chihlimbarul Baltic Natural deţine proprietăţi unice spre deosebire de orice alt chihlimbar din lume. Faimosul Hippocrates (460-377 ÎH), tatăl medicinei, a descris în lucrările sale proprietăţile medicinale şi metodele de aplicare ale Chihlimbarului Baltic, informaţii ce au fost folosite de către oamenii de ştiinta până în Evul Mediu.

În Roma antică, chihlimbarul baltic a fost folosit ca şi medicament dar şi ca protecţie împotriva diferitelor boli. Calistratus, un faimos fizician al acelor timpuri, a scris despre chihlimbar că protejează împotriva nebuniei, pudra de chihlimbar amestecată cu miere vindecând durerea de gât, bolile de urechi şi de ochi, iar luată cu apă, vindeca bolile de stomac. Pliniu cel Mic menţiona faptul că tărăncile romane purtau medalioane de chihlimbar nu doar ca şi modalităţi de înfrumuseţare, ci şi ca remedii pentru „glandele de înghiţire, gât inflamat şi cerul gurii.” Omul de ştiinţă persan Ibn Sina (Avicenna) a folosit chihlimbarul ca şi remediu împotriva multor boli. Exista o convingere în ţările europene că fumul de chihlimbar întăreşte spiritul uman şi conferă curaj.

În ţările asiatice „siropul de chihlimbar”, un amestec de acid succinic şi opium, era utilizat ca, calmant şi antispasmic. În Evul Mediu pepitele de chihlimbar erau purtate chiar şi în tratamentele de icter. Se consideră că forţa magică a acestei pietre galbene poate absorbi gălbinarea nesănătoasă a pielii şi slăbiciunea organismului. Termeni precum Oleum succini (ulei de chihlimbar), Balsamum succini (balsam de chihlimbar), Extractum succini (extract de chihlimbar) erau deseori utilizaţi în reţele sau evidenţele alchimiştilor din acele timpuri.

La începuturile vremii, triburile lituaniene foloseau astfel de arome pentru a alunga spiritele rele de langă morţi şi de a le ajuta pe acestea să călătorească către spiritele bune. Bebeluăii nou-născuti erau afumaţi pentru a creşte mai repede, proaspăt casătoriţii – pentru a putea trăi fericiţi şi cei ce mergeau la război- pentru a se întoarce victorioşi şi îmbelşugaţi. Înainte de Primul Război Mondial, chihlimbarul era înca utilizat pentru tratarea a diferite boli, spre exemplu tincturile făcute din bucăţele de chihlimbar şi votcă erau folosite pentru a creşte potenta masculina.

In Lituania si in Rusia tarista, dadacele trebuiau sa poarte margele din chihlimbar pentru a se proteja si pentru a proteja si bebelusii impotriva bolilor. Inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial, mai ales in Germania, margelele din chihlimbar baltic erau purtate de catre copii pentru a ameliora durerea dentara si pentru ca dintii sa creasca sanatosi. Din punct de vedere istoric, tratamentele pentru vindecarea si ameliorarea durerii dentare erau facute numai din mediul inconjurator, precum mineral, plante, fructe si animale. Credinta populara era ca, cu cat medicamentul avea mai multe ingrediente, cu atat acesta era mai puternic si cu rezultate mai bune.

Interesant de mentionat faptul ca Nicolaus Copernicus a declarat ca formulele sale pentru medicament contineau 22 de ingrediente specifice — iar unul dintre acestea era chihlimbarul baltic. Este de recunoscut faptul ca chihlimbarul baltic a existat o foarte lunga perioada de timp. Dar ce contine acest chihlimbar de il face contribuabil unic la sanatate inca de la inceputurile vremii? Este simplu! Exista o substanta – sau un ingredient –acidul succinic. Un anti-oxidant puternic care ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi toxici si impotriva  intreruperilor de ritm cardiac, acidul succinic a aratat ca stimuleaza recuperarea sistemului neural si intareste sistemul imunitar la fel cum ajuta si la compensarea energiei scursa din corp si din creier, intarind vigilenta, concentrarea si reflexele si reducand stresul. Chihlimbarul Baltic contine 3-8% acid succinic, o substanta medicala examinata din punct de vedere stiintific si utilizata in medicina contemparana. Cel mai ridicat continut de acid se regaseste in cortex-ul chihlimbarului—stratul exterior al pietrei.

Exista o documentatie larga cu privire la puterea acidului succinic. Albert Cel Mare, nascut in 1193 care mai tarziu a devenit calugar dominican, a numit chihlimbarul Baltic natural “Succinium” si a afirmat ca acesta a fost cel mai eficient medicament al timpului urmat mai apoi si de alte substante precum ocastoreum, mors, camphor, tartarus, si aurum. Oamenii acelor vremuri mai faceau tincturi si din bere, vin si apa si le declarau eficiente impotriva tuturor bolilor incepand de la durerile de stomac pana la reumatism. Cercetarea stiintifica recenta a demonstrat ca acidul succinic are o influenta foarte pozitiva asupra organismului uman. Intareste organismul uman, imbunatateste imunitatea, cursul  energiei – procese relationate balantei de acizi. Acidul succinic a fost analizat de catre pionierul medicinei bacteriologice moderne, castigatorul Premiului Nobel, Robert Kock (1886), care a confirmat influenta sa pozitiva si a descoperit ca nu exista niciun risc de acumulare a surplusului de acid succinic in organismul uman, chiar si dupa introducerea unor cantitati considerabile.

In zilele noastre, zeci de medicamente eficiente ce contin acid succinic au fost fabricate si patentate, mai ales in USA si Russia. O valoare particulara o prezinta medicamentele ce previn imbatranirea celulelor umane, care folosesc acid succinic ca si inhibant (un agent ce incetineste sau opreste total pierderea de) ioni de potasiu si anti-oxidanti. Asadar, acidul poate fi numit si elixir modern al tineretii. Acidul succinic este, de asemenea, un produs valoros pentru sportivi. Nu este un stimulent ce imbunatateste ritmul unui singur eveniment, ci  mai précis un stimulator pentru o dezvoltare cuprinzatoare si echilibrata. Dr. Veniamin Khazanov de la Institutul de Farmacologie RAS de la Centrul Stiintific Tomsk a scris: „Pentru oamenii in varsta, acidul succinic s-a dovedit a fi indispensabil. Acesta este capabil sa restabileasca echilibrul energiei la nivel celular, care este deseori instabil pe masura ce trec anii si ajuta pacientul sa isi recastige energia din tinerete.” De asemenea, mai adauga ca acesta s-a dovedit egalul sau superiorul a numeroase medicamente comerciale si este semnificativ mai ieftin.

Mai mult, o cercetare de la Universitatea din Hamburg, Germania, confirma siguranta si efectele positive ale acizilor succinic si fumaric in metabolismul cellular”. Acidul succinic se regaseste in numeroase plante contemporane comune si este un ingredient indispensabil mancarii. Cu toate acestea, deficientele de acid succinic sunt frecvente deoarece acesta se gaseste destul de rar in mancare. Chiar si coditele de agris crud si rubarba, care sunt cele mai bogate in acid, contin de o mie de ori mai putin acid decat succinitul de chihlimbar baltic. Succinatii (mai ales sucinatul de calciu, succinatul de potasiu si succinatul de sodiu) care stimuleaza foarte bine dezvoltarea si buna functionare a organismului uman, sunt utilizate in scopuri medicinale. Succinatii sunt foarte eficienti dupa boli si rani de lunga durata. Acestia fac posibila recastigarea imunitatii pacientului in fata bolii precum si starea de bine intelectuala cu abilitatea de concentrare.

Uleiul de chihlimbar este un alt medicament universal recunoscut ca foarte eficient mai ales in bolile reumatice. Giacomo Fantuzzi a raportat acest lucru din calatoria sa din 1652: …Din chihlimbar se obtine un ulei foarte valoros, puternic, intepator  si dens. Uleiul are mii de proprietati benefice asa cum am specificat in formula obtinuta in Gdansk, unde procesul s-a desfasurat perfect mentionand ca uleiul din chihlimbar alb este considerat a fi cel mai bun si cel mai scump…” Uleiul de chihlimbar penetreaza pielea foarte repede, hidratand puternic pana in tesuturi si exercitand o influenta pozitiva, ceea ce duce la introducerea majoritara a ionilor pozitivi. Imbunatateste circulatia sangelui si amelioreaza durerile musculare. Urmand influenta medicinei Orientale, uleiul de chihlimbar este utilizat pentru masaj. In acest caz, proprietatile sale bacteriologice si electrostatice considerabile joaca rolul cel mai benefic. Sacazul este un alt produs obtinut din distilarea uscata a chihlimbarului. Acesta este utilizat pentru fabricarea agentilor de imbinare si lipire de inalta calitate precum si pentru lacuire, folosit de-a lungul secolelor in fabricarea instrumentelor musicale stringente.

Tratamentul cu chihlimbar asa cum este descris de catre doctorii si oamenii de stiinta rusi: pentru uz intern: pudra si tinctura precum si acid succinic si succinati; supozitoare cu miere; inhalare (fumul de la chihlimbarul ars); pentru uz extern: creme, ulei de chihlimbar, comprese si masaje cu chihlimbar sub forma de pudra, masaj cu pepite polisate, acupunctura cu cu capete de chihlimbar, bai in pietre de chihlimbar la temperature camerei sau crescuta pana la 37-38 grade Celsius, mersul in picioarele goale pe un strat fin de chihlimbar, purtarea bijuteriior din chihlimbar, amulete, lantisoare si bratari.

O cercetare recenta demonstreaza ca micronizarea chihlimbarului imbunatateste asimilarea sa de catre organismul slabit de stres al omului contemporan. Conditiile nefavorabile care prevaleaza in zilele noastre, blocheaza procesele relationate cu fluxul natural de energie din celule. Blocajele afecteaza metabolismul celular si slabesc in mod semnificativ sistemul imunitar, dar energia naturala a chihlimbarului este capabila sa stimuleze reinnoirea acestuia. Acest lucru este confirmat de cercetarea realizata de doctorul Kaliningrad, Nikolai Moshkov (2002). El a obtinut rezultate terapeutice rapide si complete prin frictiunea unei pudre foarte fine din chihlimbarul pur energizant in zonele bolnave (cap, coloana vertebrala, granda tiroida, piept, picioare).

Suntem inconjurati de diferite dispozitive electrice: radio-uri, televizoare, cuptoare cu microunde, uscatoare de par, aparate de barbierit, computer si telefoane mobile care ne afecteaza organismul. Cercetarea moderna deovedeste ca noi poate nu ne protejam impotriva influentei lor negative prin folosirea chihlimbarul Baltic, purtand bijuterii din chihlimbar, lantisoare, bratari, brose, inele sau pandative sau purtand o figurina ori pepita din chihlimbar pur in buzunare. Prin incalzire, chihlimbarul isi schimba ionizarea in mod pozitiv influentand maniera de a gandi si recosntruind campul electrostatic distrus. Vom fi din nou plini de energie si fericiti si vom atrage norocul.

Chihlimbarul baltic-succinitul este o rasina naturala fosilizata. Initial, era folosita ca si antibiotic impotriva virusilor, substanta vindecand taieturi sau fiind folosit ca si pansament pentru rani. Proprietatile sale misterioase, inca nerecunoscute in totalitate au trezit mereu curiozitatea si fascinatia oamenilor. Au trezit veneratia si respectul, dar niciodata frica sau teama cum se intampla in cazurile altor pietre.

Chihlimbarul a inspirat magicienii, doctorii, scientologii si artistii. Acestia au putut vedea ca piatra este vie si ca este in continua schimbare. Nu s-au schimbat multe lucruri in acest sens. Chihlimbarul incearca sa comunice cu noi, dar inca nu suntem capabili sa intelegem si sa ii descoperim secretele. Nu stim nici macar ce copac a produs aceasta fantastica rasina acum 50 de milioane de ani. Exista o putere magica in chihlimbarul baltic (succinitul).

Este in mod exclusiv o pudra buna, cu care trebuie sa ne familiarizam pentru propria noastra protectie. O cercetare recenta confirma ceea ce oamenii au simtit si crezut de secole. Exista o putere magica in chihlimbarul baltic (succinitul Este in mod exclusiv o pudra buna, cu care trebuie sa ne familiarizam pentru propria noastra protectie. Cu siguranta, acesta este un compliment foarte mare pentru chihlimbarul Baltic natural, dar pentru noi, cei ce am crescut cu aceasta uimitoare rasina fosilizata din padurile antice, suntem bucurosi ca il avem in viata noastra cea de fiecare zi – pentru puterea sa de a vindeca, de a restabili starea de bine si de a ameliora durerea si stresul. Este un prieten fara de care nu putem sta.

Revendicari: Informatiile despre sanatate continute de catre amberartisans.com este oferita numai cu scop educativ. Artizanii de chihlimbar nu pot garanta efectivitatea Chihlimbarului Baltic in vederea unui tratament sub orice conditii specifice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *