Brățări bebeluși – 9 modele de brățări pentru bebe!

Publicat pe
Set bratari adut copil din chihlimbar

Brățările pentru bebeluși nu sunt un concept nou, chiar dacă poate părea la început. De fapt, tradiția copiilor mici și chiar a nou-născuților care poartă propriile bijuterii are rădăcini adânci și datează din obiceiuri străvechi. În timp s-au schimbat doar materiale din care sunt realizate.

Dacă la începuturi se făceau din păr de animale, scoici sau lemn, astăzi brățările pentru nou-născuți pot fi din pietre semiprețioase, aur, chihlimbar etc.
Filozofia din spatele brățărilor pentru bebeluși variază în funcție de credințele culturale, personale și familiale. Fiecare familie poate avea propriile motive și perspective unice pentru a aborda această tradiție.

Brățările pentru nou-născuți oscilează în jurul axei sănătate-iubire-noroc-protecție
Brățările pentru bebelusi există de secole și se crede că aduc noroc, sănătate, dragoste și protecție celor mici. Aceste brățări sunt disponibile într-o varietate de stiluri și materiale, de la brățări simple cu șnur până la modele mai complexe, cu metale prețioase. În acest articol, vom explora diversele opțiuni disponibile în materie de brățări pentru copii, cu accent pe sănătatea și siguranța acestor accesorii pentru bebeluși.

1. Brățări bebeluși din chihlimbar

Bratara din chihlimbar pentru bebelusi
Siguranta: bratara din chihlimbar conceputa si realizata special pentru bebelusi

 

Una dintre cele mai populare alegeri în ceea ce privește brățările pentru bebeluși este brățara din chihlimbar. Chihlimbarul, cu nuanțele sale calde de ambră, este considerat a avea proprietăți calmante și de alinare a disconfortului asociat dentiției la bebeluși, calmând sistemul nervos al celor mici, atunci când intră în contact cu pielea. Această brățară, delicată și confortabilă, poate fi o alegere potrivită pentru cei mici, are efecte terapeutice și este disponibilă într-o varietate de modele și culori.

Colectia: Bratari chihlimbar pentru bebelusi

2. Brățări pentru bebeluși cu șnur roșu

Mana de bebelus si bratara din chihlimbar cu snur rosu
Bratara bebe din chihlimbar cu snur rosu

 

Un alt stil popular este reprezentat de brățările cu șnur roșu. Șnurul roșu este asociat tradițional cu protecție și noroc, motiv pentru care multe persoane aleg această variantă pentru bebeluși. Această reprezentare simbolică este considerată a avea puterea de a proteja copilul de influențele nefaste. De asemenea, șnurul roșu simbolizează legătura dintre mamă și copil. Brățările cu șnur roșu pentru bebeluși pot fi simple sau realizate din împletitură (shamballa), și pot avea, de asemenea, mărgele sau alte elemente decorative cu semnificații speciale.

Brățările cu șnur roșu sunt adesea oferite cadou nou-născuților sau copiilor mici și pot fi purtate ca amintire sentimentală pe tot parcursul vieții lor. Indiferent dacă se crede sau nu în puterile sale mistice, o brățară cu șnur roșu poate fi un accesoriu frumos și plin de semnificație pentru un bebeluș.

Colectia: Bratari bebe cu snur rosu

3. Brățară aur pentru bebeluși

Brățările din aur pentru bebeluși sunt considerate o bijuterie specială și simbolică pentru un nou născut. Aurul este cunoscut pentru durabilitatea și frumusețea sa atemporală, fiind asociat cu statutul social, prosperitatea și bogăția. Și, în timp ce unii îl pot vedea doar ca pe un accesoriu de modă, mulți părinți îl consideră o investiție pe termen lung care poate fi transmisă din generație în generație. Dar, dincolo de valoarea sa financiară, o brățară de aur este un simbol al dragostei și al legăturii profunde între părinți și bebelușul lor.

În unele culturi, oferirea unei brățări din aur bebelușului este o tradiție puternică și respectată. Aceasta poate fi o modalitate de a sărbători venirea pe lume a copilului și de a-i ura bun venit în familia respectivă. Totodată, potrivit tradițiilor antice, o brățară din aur este considerată ca fiind o amuletă, având rolul de a proteja bebelușul de deochi sau pentru a alunga răul.

Brățările din aur pentru bebeluși sunt disponibile în diferite stiluri și modele, astfel încât părinții pot alege una care să se potrivească perfect cu personalitatea și stilul celui mic. Este important să se aleagă o brățară din aur care este sigură și confortabilă pentru nou-născut. Dimensiunea și designul trebuie să fie potrivite pentru încheietura delicată a copilului, iar brățara să nu strângă mânuța delicată a bebelușului.

In prezent atelierul Lantisoare de Bebeluli nu comercializează brățări din aur pentru bebeluși dar prin serviciul SERVICE BIJUTERII oferă servicii de schimbare șnur pentru brățările de bebeluși

4. Brățară de deochi

Bratara deochi din chihlimbar
Set bratari deochi mama si bebe din chihlimbar baltic

Ochii răi sunt o credință întâlnită în multe culturi, conform căreia anumite persoane pot cauza, fără intenție, rău sau ghinion altora prin privirea lor plină de invidie sau răuvoitori. Brățările de deochi sunt considerate a oferi protecție împotriva acestor energii negative, fiind încă o tradiție populară în multe culturi. Prin împodobirea bebelușilor cu astfel de brățări, părinții își propun să-i protejeze de eventualele prejudicii ale ochiului rău.

Brățările pentru bebeluși cu ochiul rău prezintă adesea un charm sau o mărgea în formă de ochi, considerată a reprezenta ochiul vigilent care alungă răul. Părinții pot vedea aceste brățări ca o modalitate simbolică de a-și proteja bebelușii de rău și de a le aduce noroc.

Colectia: Bratari bebe deochi

5. Brățări bebeluși personalizate

Bratara chihlimbar personalizata cu nume si snur rosu
Bratara bebe personalizata cu nume si snur rosu

O altă opțiune populară în materie de brățări pentru bebeluși sunt cele personalizate. Sunt un mod frumos și deosebit de a sărbători sosirea micuțului. Indiferent că se alege un model personalizat cu inițială sau nume, acestea permit părinților să adauge numele micuțului pe brățară, oferindu-i astfel un aspect unic și special. Personalizarea brățării pentru bebeluși poate crea o legătură sentimentală între copil și accesoriul său, transformându-l într-o amintire prețioasă pentru întreaga familie. Fiecare privire la încheietura bebelușului devine astfel o amintire specială, plină de semnificație și de dragoste maternă sau paternă.

Colectia: Bratari bebe cu nume

Pentru părinții care au băieți, există și opțiuni de brățări speciale pentru băieți. Acestea pot avea culori și design-uri masculine, pot fi realizate din piele, țesături sau alte materiale rezistente, adaptate stilului activ și jucăuș al copiilor mici. În acest fel, brățările personalizate pentru băieți nu doar completează în mod elegant ținutele lor, dar le oferă și o notă distinctă de individualitate.

6. Set brățări Familie din chihlimbar

Set 3 bratari famile cu nume din chihlimbar negru
Set 3 bratari din chihlimbar pentru bebe, mami și tati

 

Nu trebuie să uităm de legătura specială dintre mamă și bebeluș, care poate fi accentuată prin brățări potrivite pentru amândoi. Seturile de brățări mama și bebe sunt o alegere populară, care simbolizează dragostea și conexiunea profundă dintre mamă și copil. Aceste seturi pot fi realizate din diverse materiale, cum ar fi chihlimbarul și pietrele semiprețioase, și pot fi personalizate cu numele ambilor. Atât brățările pentru mame, cât și cele pentru bebeluși sunt realizate cu grijă pentru a fi confortabile și sigure pe încheietura mâinii. Ele sunt de obicei reglabile și prevăzute cu un sistem de închidere sigur, precum un șnur rezistent.

Colectia: Set brățări familie

7. Set brățări aromaterapie pentru

mama & bebe

2 bratari familie din chihlimbar & lava vulcanica
Set 2-4 brățări difuzor uleiuri estentiale pentru întreaga familie

 

Brățările difuzor pentru uleiuri esențiale din chihlimbar & lavă vulcanică reprezintă o îmbinare armonioasă între natură și terapia prin aromă. Realizate din mărgele de chihlimbar baltic combinate pietre de lavă vulcanică autentică, aceste brățări absorb uleiurile esențiale și le eliberează lent, difuzând aromele preferate pe tot parcursul zilei. Cu textura lor poroasă și aspectul lor unic, pietrele de lavă adaugă un aer robust, dar elegant, fiecărei ținute. Aceste brățări nu doar că oferă o experiență personalizată de aromaterapie, dar și conectează purtătorul cu energia dinamica a Pământului. Indiferent dacă dorești să te bucuri de proprietățile calmante ale lavandei sau de vitalitatea citricelor, cu brățările difuzor de uleiuri esențiale din lavă vulcanică, beneficiezi de terapia prin aromă oriunde te-ai afla.

Colectia: Brațări aromaterapie

8. Brățară bebeluși cu cruciuliță

Bratara chihlimbar bebelusi rosie cu cruciulita

O brățară cu cruciuliță este o modalitate minunată de a sărbători sosirea unui nou bebeluș. Nu este doar o bijuterie, ci un simbol al speranței și al credinței pentru viitor. Crucea a fost întotdeauna un simbol puternic în creștinism, reprezentând speranța, dragostea și protecția divină. Nu este de mirare că părinții aleg să le ofere bebelușilor lor o brățară cu o cruciuliță la botezuri sau la alte ocazii speciale.

Se crede, de asemenea, că brățara cu cruciuliță pentru bebeluși aduce noroc și protejează copilul de orice rău. În multe culturi, purtarea unei cruciulițe este asociată cu binecuvântări și îndrumare spirituală. Acest lucru o face o alegere excelentă pentru părinții care doresc să îi ofere copilului lor cel mai bun început în viață.

O brățară pentru copii cu cruciuliță este un cadou frumos și semnificativ pentru un nou-născut sau pentru botez. Părinții care doresc să aleagă o brățară cu acest simbol semnificativ pentru bebelușul lor, pot opta pentru brățări cu șnur roșu, cruciuliță și chihlimbar alb, maro sau negru, în funcție de preferințe. Dăruindu-i bebelușului o astfel de brățară, nu numai că i se sărbătorește venirea pe lume, dar i se împărtășesc și valorile care sunt importante pentru părinți.

Colectia: Bratara bebelusi cu cruciuliță

9. Brățară de picior (gleznă)

Brățări bebeluși - 9 modele de brățări pentru bebe!

Brățările de gleznă sunt recomandarea noastră în materie de bijuterii pentru nou născuți. Sunt simple și elegante, făcându-le un accesoriu fermecător pentru orice bebeluș. Brățara de picior se poartă la glezna piciorului până la vârsta de 1 an, apoi se poate purta drept brățară de mână până la vârsta de 3 ani. Frumusețea brățărilor de gleznă constă în simplitatea și eleganța lor, ceea ce le face un accesoriu fermecător pentru orice bebeluș.

Pentru cei mai mici dintre nou-născuți, există și opțiuni de brățări speciale, create cu grijă pentru a se potrivi încheieturii delicate a unui nou-născut. Aceste brățări nou-născuți pot fi realizate din materiale moi și flexibile, asigurând confortul și siguranța copilului.

Colectia: Brățări de picior

Brățările pentru bebeluși sunt disponibile într-o varietate de modele, fiecare cu simbolismul și semnificația sa unică. Fie că se alege o brățară din aur, o brățară din șnur, una împodobită cu cruciuliță, de deochi, personalizată, set mamă-bebe sau o brățară din chihlimbar, aceste brățări pot servi drept amintiri speciale și accesorii prețioase pentru micuțul fiecăruia. Ele pot fi o reprezentare a iubirii, a protecției și a tradiției, purtând cu ele sentimentele și valorile care sunt importante pentru fiecare părinte.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să-l distribuiți:

Whatsapp