Ce este chihlimbarul baltic?

Publicat pe Lasă un comentariu
Ce este chihlimbarul baltic?

Chihlimbarul Baltic este parte din sistemul imunitar al pinilor preistorici

rasina copac lantisoare de bebelusi Ce este chihlimbarul baltic?
Fig. 1

Cu siguranță în copilărie jucându-te prin parc sau grădina bunicilor ai observat pe unii pomi o substanță lipicioasă maronie (fig 1).Aceea este rășină și pomul o secretă atunci când scoarța unui copac este perforată sau tăiată, pentru a sigila zona afectată.

Chihlimbarul este acea rășina întărită și stabilă a copacilor preistorici. De-a lungul a milioane de ani, rășina trece prin mai multe procese chimice de polimerizare, oxidare, izomerizare, fermentare şi maturare întărinduse și formând versiunea frumoasă și translucidă a chihlimbarului cu care suntem familiarizați.

Chihlimbarul Baltic nu este o piatră ci o RĂŞINĂ care provine de la conifere, mai precis de la pinii “Pinites Succinitera” care formau păduri imense în urmă cu aprox 45-50 milioane de ani în Nordul Europei.

Știati că: Cuvântul electricitate derivă din denumirea în limba greacă a chihlimbarului „elektron”. Potrivit Muzeului Chihlimbarului din Suedia, în urmă cu peste 2500 de ani, filozoful grec Thales din Milet a descoperit că atunci când chihlimbarul era frecat de pânză, producea scântei și atrăgea pene, coji și mici așchii de lemn. Această forță a primit numele de „electricitate” după cuvântul grecesc elektron, care înseamnă „chihlimbar”.

În lume se găsesc peste 125 de tipuri de chihlimbar, dar cel mai apreciat şi căutat pentru proprietăţile terapeutice este Chihlimbarul Baltic. Cea mai importantă rezervă de chihlimbar baltic 90% se găseşte in exclava Kaliningrad (Rusia) de unde este extras prin tehnici de minerit din mine cât şi din mare, restul de 10% se mai găseşte de-a lungul coastelor Lituaniei, Estoniei, Letoniei şi Poloniei.

Chihlimbarul Batic ne fascinează nu numai prin frumuseţea şi proprietăţile terapeutice, ci si prin faptul ca este o adevărată minune a naturii.

De exemplu: Chihlimbarul Baltic pluteşte în apă sărată şi se scufundă în apă dulce, în contact cu focul eliberează un miros placut de pin, motiv pentru care este folosit frecvent în şedinţele de Aromaterapie.

Fiecare “bucăţică” de chihlimbar este unică, nu există doua identice.

De departe cel mai fascinant lucru la chihlimbarul baltic este ca el e încă în viaţă, fiind activ din punct de vedere electromagnetic, iar metamorfoza internă este într-o continuă schimbare.

Chihlimbarul Baltic se extrage în formulă solidă având o duritate de aprox 2-2.5 pe scara Mohs, iar densitatea variază între 0.96 şi 1.096 g/cm3.

Alege din aceste categorii de bijuterii din chihlimbar ceea ce îți dorești și noi ți le personalizăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *