Chihlimbar Baltic…. mit sau realitate !?

Publicat pe Lasă un comentariu
Chihlimbar baltic - mit sau realitate?!

Chihlimbar Baltic…. mit sau realitate !?

De la începuturile vremii şi mai apoi de-a lungul timpului, oamenii au folosit recompensele naturii în medicina tradițională. În zilele noastre, ceea ce numim noi medicină alternativă este, de fapt, medicina de sprijin în multe părţi ale lumii. Astăzi din ce în ce mai mulţi oameni aleg tratamentele naturale pentru ameliorarea durerii. Printre ele există un remediu ce prevalează şi care a trecut testul timpului – Chihlimbarul Baltic Natural.

Chihlimbar - proprietati terapeutice

Și pe bună dreptate! Chihlimbarul Baltic deţine proprietăţi terapeutice unice spre deosebire de orice alt chihlimbar din lume. Hippocrate (460-377 ÎH),părintele medicinei, a descris în lucrările sale proprietăţile medicinale şi metodele de aplicare ale Chihlimbarului Baltic. Aceste informaţii ce au fost folosite de către oamenii de știința până în Evul Mediu.

În Roma antică, chihlimbarul baltic a fost folosit ca medicament dar şi ca prevenție împotriva diferitelor boli.

Calistratus a scris despre pudra de chihlimbar că:

  • amestecată cu miere vindecând durerea de gât și cap,
  • iar luată cu apă, vindeca durerile de stomac.

Pliniu cel Mic menţiona faptul că țărăncile romane purtau medalioane de chihlimbar nu doar ca şi modalităţi de înfrumuseţare, ci şi ca remedii pentru “glandele de înghiţire, gât inflamat şi cerul gurii.” Omul de ştiinţă persan Ibn Sina (Avicenna) a folosit chihlimbarul baltic ca şi remediu împotriva multor boli. Exista o convingere în ţările europene că fumul de chihlimbar întăreşte spiritul uman şi conferă curaj.

În ţările asiatice “siropul de chihlimbar”, un amestec de acid succinic şi opium, era utilizat ca, calmant şi antispastic. În Evul Mediu mărgelele din chihlimbar erau purtate chiar şi pentru tratamentul de icter. Se consideră că forţa magică a acestei pietre galbene poate absorbi îngălbenirea sănătoasă a pielii şi slăbiciunea organismului.

Termeni precum Oleum succini (ulei de chihlimbar), Balsamum succini (balsam de chihlimbar), Extractum succini (extract de chihlimbar) erau deseori utilizaţi în reţele sau evidenţele alchimiştilor din acele timpuri.

La începuturile vremii, triburile lituaniene foloseau astfel de arome pentru a alunga spiritele rele de lângă morţi şi de a le ajuta pe acestea să călătorească către spiritele bune. Bebelusii nou-nascuti erau afumaţi pentru a creşte mai repede, proaspăt căsătoriții – pentru a putea trăi fericiţi şi cei ce mergeau la război – pentru a se întoarce victorioşi şi îmbelșugată. Înainte de Primul Război Mondial, chihlimbarul era înca utilizat pentru tratarea a diferite boli, spre exemplu tincturile făcute din bucăţele de chihlimbar şi votcă erau folosite pentru a creşte potența masculină.

În Lituania și în Rusia țaristă, dădacele trebuiau sa poarte mărgele din chihlimbar pentru a se proteja și pentru a proteja și bebelușii împotriva bolilor. Înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, mai ales in Germania, mărgelele din chihlimbar baltic erau purtate de catre copii pentru a ameliora durerea dentară și pentru ca dinții să crească sănătoși.

Din punct de vedere istoric, tratamentele pentru vindecarea și ameliorarea durerii dentare erau făcute numai din resurse care se găseau în mediul înconjurător, precum: minerale, plante, fructe și animale. Credința populară era aceea că cu cât medicamentul avea mai multe ingrediente, cu atat acesta era mai puternic și cu rezultate mai bune.

Interesant de menționat faptul ca Nicolaus Copernicus a declarat că formulele sale pentru medicament contine 22 de ingrediente specifice — iar unul dintre acestea era chihlimbarul baltic. Dar ce contine acest chihlimbarul de îl face contribuabil unic la sănătate încă din antichitate? Este simplu! Există o substanță – ingredient acidul succinic.

Un antioxidant puternic care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi toxici și împotriva  întreruperilor de ritm cardiac, acidul succinic a arătat că stimulează recuperarea sistemului neuronal și întărește sistemul imunitar la fel cum ajută și la compensarea energiei consumate din corp și creier, întărind vigilența, concentrarea și reflexele, reducând stresul.Chihlimbarul Baltic contine 3-8% acid succinic, o substanță medicală examinata din punct de vedere științific și utilizată în medicina contemporană. Cel mai ridicat conținut de acid se regăsește în cortexul chihlimbarului—stratul exterior al pietrei.

Chihlimbarul baltic

Albert Cel Mare, născut în 1193 care mai târziu a devenit călugăr dominican, anumit Chihlimbarul Baltic natural “Succinum” și a afirmat că acesta a fost cel mai eficient medicament al timpului urmat mai apoi și de alte substanțe precum: o’castoreum, mors, camphor, tartarus, și aurum. Oamenii acelor vremuri mai făceau tincturi folosind chihlimbarul amestecat cu bere, vin și apă despre care susțineau că sunt eficiente împotriva tuturor bolilor începând cu durerile de stomac până la reumatism.

Cercetarea științifică recentă a demonstrat că acidul succinic din ”ambra” are o influență foarte pozitivă asupra organismului uman. Întărește organismul uman, îmbunătățește imunitatea, cursul  energiei și procesele relationate balanței de acizi. Acidul succinic a fost analizat de către pionierul medicinei bacteriologice moderne, castigatorul Premiului Nobel, Robert Koch (1886), care a confirmat influența sa pozitivă și a descoperit că nu există niciun risc de acumulare a surplusului de acid succinic în organismul uman, chiar și după introducerea unor cantități considerabile.

În zilele noastre, zeci de medicamente eficiente ce conțin acid succinic au fost fabricate și patentate, mai ales în SUA și Rusia. O valoare particulara o prezinta medicamentele ce previn îmbătrânirea celulelor umane, care folosesc acid succinic ca și inhibant (un agent ce încetinește sau oprește total pierderea de ioni de potasiu și antioxidanți.

Așadar, acidul poate fi numit și elixir modern al tineretii. Acidul succinic este, de asemenea, un produs valoros pentru sportivi. Nu este un stimulent ce îmbunătățește ritmul unui singur eveniment, mai degrabă un stimulator pentru o dezvoltare cuprinzătoare și echilibrată. Dr. Veniamin Khazanov de la Institutul de Farmacologie RAS de la Centrul Științific Tomsk a scris:

Pentru oamenii în vârstă, acidul succinic s-a dovedit a fi indispensabil. Acesta este capabil să stabilească echilibrul energiei la nivel celular, care este deseori instabil pe măsură ce trec anii și ajută pacientul să își recâștige energia din tinerețe.” De asemenea, mai adaugă că acesta s-a dovedit egalul său superiorul a numeroase medicamente comerciale și este semnificativ mai ieftin.

Dr. Veniamin Khazanov

Mai mult, o cercetare de la Universitatea din Hamburg, Germania, confirmă siguranța și efectele pozitive ale acizilor succinic si fumaric în metabolismul celular”. Acidul succinic se regăsește în numeroase plante contemporane comune și este un ingredient indispensabil mancarii. Cu toate acestea, deficiențele de acid succinic sunt frecvențe deoarece acesta se găsește destul de rar in mâncare. Chiar și codițele de agriș crud și rubarba, care sunt cele mai bogate în acid, conțin de o mie de ori mai puțin acid decat succinatul din chihlimbarul baltic. Succinații (mai ales succinatul de calciu, succinatul de potasiu si succinatul de sodiu) care stimulează foarte bine dezvoltarea și buna funcționare a organismului uman, sunt utilizate în scopuri medicinale. Succinatii sunt foarte eficienti după boli și răni de lungă durată. Aceștia fac posibila recastigarea imunității pacientului în fața bolii precum si starea de bine intelectuala cu abilitatea de concentrare.

Uleiul de chihlimbar este un alt medicament universal recunoscut ca foarte eficient mai ales în bolile reumatice. Giacomo Fantuzzi a raportat acest lucru din călătoria sa din 1652: …Din chihlimbar se obține un ulei foarte valoros, puternic, înțepător  și dens. Uleiul are mii de proprietăți benefice așa cum am specificat în formula obtinută în Gdansk, unde procesul s-a desfășurat perfect mentionand că uleiul din chihlimbar alb este considerat a fi cel mai bun și cel mai scump…” Uleiul de chihlimbar penetreaza pielea foarte repede, hidratant puternic până în țesuturi și exercitand o influență pozitivă, ceea ce duce la introducerea majoritară a ionilor pozitivi. Îmbunatațește circulația sângelui și ameliorează durerile musculare. Urmând influența medicinei Orientale, uleiul de chihlimbar este utilizat pentru masaj. În acest caz, proprietățile sale bacteriologice și electrostatice considerabile joacă rolul cel mai benefic.

Tratamentul cu chihlimbar așa cum este descris de către doctorii și oamenii de stiinta ruși: pentru uz intern: pudra și tinctura precum și acid succinic și succinati; supozitoare cu miere; inhalare (fumul de la chihlimbarul ars); pentru uz extern: creme, ulei de chihlimbar, comprese și masaje cu chihlimbar sub forma de pudră, masaj cu pepite polișate, acupunctură cu capete de chihlimbar, băi în pietre de chihlimbar la temperatura camerei sau crescută până la 37-38 grade Celsius, mersul în picioarele goale pe un strat fin de chihlimbar, purtarea bijuteriilor din chihlimbar, amulete, lanțișoare și brățări.

O cercetare recentă demonstrează ca micronizarea chihlimbarului îmbunătățește asimilarea sa de către organismul slăbit de stres al omului contemporan. Condițiile nefavorabile care prevalează în zilele noastre, blochează procesele relationate cu fluxul natural de energie din celule. Blocajele afectează metabolismul celular și slăbesc în mod semnificativ sistemul imunitar, dar energia naturală a chihlimbarului este capabilă să stimuleze reînnoirea acestuia. Acest lucru este confirmat de cercetarea realizată de doctorul din Kaliningrad, Nikolai Meshkov (2002). El a obtinut rezultate terapeutice rapide si complete prin fricțiunea unei pudre foarte fine din chihlimbarul pur energizant în zonele bolnave (cap, coloana vertebrală, glanda tiroida, piept, picioare).

Suntem înconjurați de diferite dispozitive electrice: radiouri, televizoare, cuptoare cu microunde, uscătoare de păr, aparate de bărbierit, computer si telefoane mobile care ne afectează organismul. Cercetarea modernă dovedește că ne putem proteja împotriva influenței lor negative prin purtarea de bijuterii din chihlimbar, lantisoare, bratari, brose, inele sau pandantiv sau purtand o figurină ori pepită din chihlimbar pur în buzunare. Prin încălzire, chihlimbarul își schimbă ionizarea în mod pozitiv influentând maniera de a gândi și reconstruind câmpul electrostatic distrus. Vom fi din nou plini de energie și fericiți și vom atrage norocul.

Chihlimbarul baltic – succinitul este o rasină naturală fosilizată. Inițial, era folosită ca și antibiotic împotriva virușilor, substanța vindecand tăieturi fiind folosit ca și pansament pentru răni. Proprietățile sale misterioase, încă recunoscute în totalitate au trezit mereu curiozitatea și fascinația oamenilor. Au trezit venerația și respectul, dar niciodată frica sau teama cum se întamplă în cazurile altor pietre.

Chihlimbarul baltic a inspirat magicienii, doctorii, scientologii și artiștii. Aceștia au observat că piatra de chihlimbar este ”vie” și într-o continuă schimbare. Nu s-au schimbat multe lucruri în acest sens. Chihlimbarul baltic încearcă sa comunice cu noi, dar încă nu suntem capabili să înțelegem și să îi descoperim secretele. Nu știm nici măcar ce copac a produs aceasta rășină fantastică în urmă cu 50 de milioane de ani.

Adevăratele bijuterii ni le oferă natura! 
Alege bijuteria preferată din chihlimbar baltic pentru tine și familia ta!

Peste 10000 de mămici ne recomandă și alte 170.000 ne urmăresc pe rețelele sociale.

Lănțișoare de Bebeluși este singurul magazin din Romania membru și vânzător recomandat de Asociația Internațională a Chihlimbarului.

Realizăm la comandă coliere și brățări pentru bebeluși, copii, adolescenți și adulți în scop terapeutic din Chihlimbar Baltic.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă rugăm să-l distribuiți:

Whatsapp
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *